Back from Brazil

Jaha, hemma var man och verkligheten tar tag i en fortare än kvickt. Började jobba idag och det kändes faktiskt bra att vara tillbaka. Nu har jag ett "riktigt" jobb och tjänar pengar igen. Inge mer pinnplockning i Israels öken eller kaktusplanterande.

Brasilien var helt underbart!!! Precis vad jag behövde efter tre månader i Israel =) Känner mig måttligt bortskämd med resor hit och dit men vem kan tacka nej till sent glömda upplevelser?! Inte jag, det är jag alldeles för nyfiken för =) Vi hade all inklusive så allt var gratis och maten var hur bra som helst. Fri bar och snacks hela dagarna och kvällarna. Många caiprinha blev det men ack så gott.

Imorron inträffar årets höjdpunkt. Jag ska flytta tillbaka till min lägenhet i stan! Jag kan inte med ord beskriva hur jädrans skönt det ska bli att "komma tillbaka till civilisationen" Det är dessutom hutlösa busspriser mellan Brunflo och stan. Bara idag har det gått 60spänn!

Anna-maria och Annica ska komma och hjälpa mig och även Mamma och Matilda.

Det var nog allt för nu.

Hej

Powernap

Äntligen på väg. Jag började packa runt halv ett igår kväll så det blev lite i sista sekund och dessvärre inte så mycket sömn som jag hade velat. Lååång väntan på Arlanda och Matilda är redan le och vi har mer än 8 timmar kvar.

Jag somnade en snabbis på en stol medans pappa var ute och rökte. När han kommer tillbaka säger han "Har vi tur så kanske vi får se Zlatan" Jag vaknar såklart när jag hör detta. Vaaaaa vadå Zlatan??? Ja han har tydligen chartrat ett plan och kommer fram 15.30 (enligt aftonbladet) Meen guuuud det är ju snart. Så jag tog med mig lillebror till ankomsthallen men vad trodde jag egentligen. Han är väl ingen Svensson som kommer den vägen så jag gick trumpet tillbaka. Det var höjdpunkten idag.

Nästa höjdpunkt är middag. Snart kommer våran faster med kusiner och då blir det käk.


Hare


Fredag

Vaknade ännu en morgon av grannens hundfaan som skällde. Nu har det gått så pass långt att jag är nära att dräpa den fast jag tycker som lite synd om den också. Vara ute hela nätterna i en alldeles igenvuxen och insnöad hundgård kan inte vara kul. Man kanske skulle meddela djuraktivisterna.


Jag åkte med Veronica en snabbis till stan idag för att göra en räd i mitt förråd. Det luktade konstigt där! Nån frän lukt av nått slag så jag lär väl måsta tvätta det första jag gör när jag flyttar in igen. Men det gör inget för då äntligen får jag mitt sociala liv tillbaka!!

Den här veckan har jag varit alldeles för slö. I måndags var jag in på stan med Tina och sen gick vi på en 2,5 timmes långpromenad. Efter det har jag bara suttit och ugglat framför Oprah och Våra Bästa År. KUL LIV! Fast igår kom ljuspunkten när Justin var hos Oprah åhh så sööööt han ääääär. Jag messade Veronica direkt och sen satt jag bara där och log för mig själv. Okej nu skämms jag liiiite för att ha erkännt att jag är kär i justin med så eré.

Igår när jag hade gått och lagt mig så kom Sickan, som för övrigt är en honkatt med världens tjockaste päls. Man kan likna henne med en boll men världens goaste. Hon kryper upp i sängen och lägger sig på min arm som om vi vore värsta paret. Hon tittar mig i ögonen, suckar och sen blundar. OM jag hade önskat mig en sovkamrat så hade jag nog valt en av mer manlig karaktär.

Okej hejdå.

Ett jävla tjat om året som gått

Alla bloggar jag läser dagligen sumerar året som gått och nu känner jag att jag också måste göra det! Hade jag haft ett pissår hade jag inte gjort det men jag tror att 2007 fick mig att bli en friare, gladare och mer medveten människa.

Jag började året med att plugga upp lite ämnen på komvux och det gick ju sådär. Gick tillbaka och började jobba på Eniro. Känslan att jag måste bort från stan kom krypande redan då.

Vårforum i vemdalen i april. Svinkul med alla mina favorittjejer. Lyckades bli för packad redan på torsdagen och gav ut numret till en 40årig vakt som tyckte att jag och Veronica skulle med på efterfest kl fyra på natten. Okeeej sa vi. Tog våra täcken och gick över (inte för att vi skulle sova över utan för att vi hade ju gått och lagt oss redan) Han bjöd oss på....håll i er...RAMLÖSA haha och sen pratade han om sina barn och det var ju en väldigt trevlig efterfest måste jag säga! Lördagsnatten blev hård. Veronica snarkade så väggarna vibrerade och jag tyckte så fruktansvärt synd om mig själv. Jag hade så ont i kroppen och visste att jag skulle bli sjuk och jag frös som en galning. Stoppade i öronpropparna men timmerstockarna hon drog var utan dess like så jag tog mitt pick och pack och flyttade ut till soffan. Mådde piss på söndagen och hade ont i halsen och vakten hörde mig kraxa och gav mig hostmedicin. Då mitt i feberdimman konstaterade jag att vi knutit en fin kontakt vakten och jag.

Sommaren var smått på intåg och känslorna spirade som vanligt när det började ljusna på kvällarna men ännu mer den här våren! Min födelsedagsfest var lyckad trots att småpizzorna som jag hade gjort blev brända och dippen tog slut men alkohol fanns det gott om!

I juni kom bakslaget då min vän Elin berättade något som jag trodde att jag själv skulle få höra från personen i fråga. Jag var oerhört ledsen och sårad mest över att jag trodde att den här personen faktiskt brydde sig om mig.
 
Detta fick mig bara att vilja ta tag i mitt eget liv och ha så kul som jag bara kunde och för att en gång för alla gå vidare. Sagt och gjort, helgen efter det träffade jag en kille som tog med mig till sin båt och jag var förtjust.

Midsommar på Andersön med lite båtaction (för mig) och nära dödenupplevelse (för andra=) och för många snappsar för alla.

Det var en hektisk sommar! Jag hade fått semester yranveckan (tackvare Erika =) men gick bara stråket. Alla dagar utom en vad jag kommer ihåg. Det var FÄÄST fredag till onsdag och jag mådde prima ballerina!

I juli föddes en idé. Jag satt på jobbet och en kund skulle ha en resebyrå som var specialiserad på afrika. Jag sökte på gula sidorna och där var det som en uppenbarelse. Vill du åka på kibbutz? Vi hjälper dig! Jag ville åka! Berättade för mamma som inte blev överlycklig att jag tänkte åka ensam men det struntade jag i. Det var så perfekt! Mitt vikariat gick ut sista augusti och det fanns en avresa redan den 18 september och jag skulle kunna komma hem till jul.

Berättade för Hanna om min idé och hon var också på. Bestämt och sen drog vi.

Israel. Väldigt annorlunda och jag kan ärligt säga att jag inte visste mycket om judendomen eller om Palestina konflikten. Jag har läst om det i skolan men var egentligen inte särsklit intresserad vid den tidpunkten. När jag berättade för släkt och vänner att jag skulle åka dit blev dom helt förskräckta och frågade mig varför. Jag visste inte vad syftet med resan var men jag ville göra nånting som ingen annan jag känner har gjort. Och det gjorde jag.

Väl där kan jag bara säga kulturchock. Det man såg var automatvapen, ortodoxa judar och soldater. På kibbutzen var det dock inte så. Samhället var mer manjana manjana. Det ordnar sig varför stressa? Jag gillade tänket att "man lever efter grundtanken att man skall dela allt lika och ha lika mycket att säga till om"

Jag hade en helt underbar tid som jag sent kommer glömma och jag har träffat människor som får mig att bli varm i hjärtat. Jag har sett platser jag aldrig trodde att jag skulle se. Att jag och Hanna faktiskt har varit i Betlehem och tagit med våra egna händer där Jesus föddes var mäktigt trots att jag inte är religiös.

Jul och nyår var skönt att spendera hemma i vårt trygga land med släkt och vänner.

Hej 2008. Det hade faktiskt inte kunnat börja bättre och jag hoppas och tror att det här året kommer bli ännu bättre och bjuda på många överraskningar. Jag börjar med en resa till Brasilien och sen får vi se vad som händer =)

Mycket kärlek
Mikaela

Remix

Nattens dröm var bland det roligaste jag varit med om. När jag var tillsammans med min förra kille drömde jag att jag födde barn och när jag väl hade fått ut ungen så fick jag hålla i honom och när jag tittade ner så var det mitt ex ansikte på den lilla bäbisen. Det var hysteriskt roligt också.

Men nattens dröm bjöd på spännande underhållning. Det var en show från det förflutna tills nu med alla killar jag haft något med att göra. Dom fick uppträda och jag bedömde. Sen fick jag se en snabbtitt till varför det inte fungerade och det slutade med att den sexigaste fotbollsspelaren alive (enligt mig och jag vet att många ifrågasätter det här) ZLATAN sa, do you wanna be my baby? Hellyeah! Och så levde vi lyckliga i alla våra dagar.

Har äntligen fått igång min ipod så att jag kan föra över musik. Anneli min tekniska vännina fick installera åt mig men jag fick det ändå inte att funka själv förrens igår. Så jag är mäkta stolt över mig själv.

Matilda kom precis inanför dörren så nu blir det milkshake!

Hej

nedräkning

Fem dagar kvar tills jag befinner mig på Brasiliens stränder!!

Hela veckan har min skönhetssömn grusats av grannens hund som står ute i sin hundgård och skäller dagarna i ända. Och det irriterar mig något fruktansvärt och jag vill inget hellre än att flytta tillbaka till min lägenhet som kommer stå tom och vänta på mig när jag kommer hem igen. Kanske kommer ta ett tag att "bo in" mig igen men det blir nog inga större problem. Jag har haft den perfekta hyresgästen som vad jag hittills vet inte har vandaliserat mitt hem.

Tänk att få mitt privatliv tillbaka, sova i min egen säng MED vem jag vill utan att någon ska bry sig det minsta lilla.

Nu blir det ruljans igen mina vänner hehe.

Fridens.

Frälst?

Två dagar innan jag skulle åka hem till Sverige var jag och Hanna på ett köpcentrum i Tel-aviv och fördrev lite tid med shopping. I rulltrappan på vägen ut hör jag svag musik och frågar Hanna, "Hör du vilken låt det är?" Hmm nje nånting med hallelujah.

På julafton var jag på midnattsmässan som jag alltid är på med min mamma och Gunnel. En ung tjej i kören stod för nästan alla solosånger och när det började närma sig slutet av mässan sjunger hon hallelujah av Jeff Buckley.

Jag blev sentimental som jag oftast blir när jag hör en låt som berör mig och började tänka på alla fina människor som jag har mött som jag aldrig kommer träffa igen. Och människor som jag kommer möta som kommer beröra mig och mitt liv.






hjärta

En dubbeldejt eller sitta ensam i soffan på en lördag?

Ja det är precis vad som händer. Jag 23 år, bor hemma hos mamma, arbetslös för tillfället och singel. Jag bestämde mig att inte gå ut den här helgen och eftersom jag vet att jag har ingen som helst disiplin så fick min lillasyster vara hemma med mig så att jag inte kan gå ut. En enda helg som jag inte är ute och jag känner ångesten komma krypande men vad missar jag egentligen?

Nyss kom min lillebror hem med sin tjej och en tjejkompis till henne plus en kompis till min bror som för övrigt är het men det får man inte lov att säga för ungen är bara 18 år!! Dom fyra sitter nu nere på Markus rum och sjunger singstar tillsammans och matilda vill också vara med så nu sitter jag helt ensam under en filt och kollar på "dagispapporna" HJÄLP MIG! Jag blev just precis påmind om hur patetisk jag känner mig.

Men varför???? Känner jag mig patetisk för att min lillebror har varit ihop med sin ickesöta flickvän i 2år och han bara är 18 år och deras förhållande kommer aldrig att hålla..been there hehe Eller har jag intalat mig själv för många gånger att jag är ju en "lycklig singel" fast jag inte är det. Vill jag ha en pojkvän?? Mitt huvud skriker nejnejnej förfaan men mitt hjärta som har så mycket kärlek att ge säger JA varför inte? Jag vill väl också komma hem till någon. En person som säger "Godmorgon älskling, vill du ha kaffe på sängen"

Vet inte vad min poäng med detta drabbel är men iallafall. Hej jag heter Mikaela och jag är singel, HEJ MIKAELA

RSS 2.0