Norge

Orkar inte skriva någon resedagbok just nu. Allt har iallafall gått bara bra. Sitter på jobbet nu och ska snart gå hem. Det fanns inget jobb efter lunch så halva styrkan fick gå hem, INTE bra. Jag vill jobba och det ær dærfør jag ær hær!!!

Vi bor i superfint hus vid havet. Jag och Emelie kom ju først så vi norpade dom førsta rummen med enkelsængar så jag har ett eget rum, jævligt skønt! Linda kommer nog på torsdag och på måndag kommer det två andra svenska tjejer som också ska bo i vårat hus.

Ja nu ska jag væl ta och gå hem till ett ensamt hus før Emelie fick stanna och jobba. Jag ær lite ledsen just nu.

Färdig?

Inte ens i närheten, suck.

Jag kommer iallafall fortsätta blogga men mest på den föräldravänliga sidan resedagboken.com

Slår aldrig fel

Klockan är halv elva och jag har inte ens packat klart. Vi skulle packa bilen ikväll för vi åker snortidigt imorron men jag var inte klar så jag packade bara in mina matkassar. Bilen är smockfull!

Min lojala väl Hanna följde med mig på Ö&B och Willys igår och handlade pasta och soppor i oändlighet. Vi äter ju där i matsalen men det kan tänkas vara äcklig mat ibland så då är det bra att ha lite hemma. Jag och Emelie åker imorron och Linda kommer på onsdag.

Jag är lite orolig att jag ska börja irritera mig det första jag gör men jag ska göra mitt yttersta för att förlänga min stubin. Jag har ju en tendens att irritera mig på folk i största allmänhet och gör jag det så märks det också!

Dagen har iallafall gått bra idag trots några missöden imorse. Jag sa redan i onsdags hejdå till Veronica och henne mfl kommer jag sakna. Hanna var här idag och Johanna kom med muffins och vi satt ute på min gård och solade lite.

Den här sommaren har dock inte blivit som jag trodde. För er har den kanske bara börjat men för mig är den över från och med imorron men jag har haft så jävla roligt under tiden. Den slår förra sommaren med hästlängder och tro mig,  förra sommaren var en lössläppt sommar med en hel del skandaler.

Senaste veckan i lite bilder..

Aussie, iam lost without youJag och momma dricker gin och tonic på en tisdag.

Feting ångesten över att missa stråket håller i sig men jag tar och tjänar storkovan istället och återkommer nästa år.

Girls, iam lost without you.

Mycket kärlek//Mikaela


Jävla skitdag

Blev alldeles för full för mitt eget bästa igår. Jag borde förbjudas att äga en telefon och jag skulle verkligen behöva ett sms alkolås.

Skulle tvätta klockan sex imorse men glömde ställa klockan. Vaknade konstigt nog vid halv nio av att cp jävla äckelröfejset var igång.

Hur många gånger har jag egentligen skrivit "mitt tak vibrerade"? Så många gånger att det borde finnas en förintryckt mening som heter så på min dator. Det är psykiskt jobbigt att leva med en granne som han. När jag kommer hem från Norge kommer jag att börja leta efter en ny lägenhet och det är endast på grund av honom.

När jag kommer till tvättstugan så har jag bokat fel dag. Det var igår jag skulle ha tvättat, men BRA! Som tur va fanns det ledigt mellan 10-14.

Jag lyckades hamna på en flukta bild med Marcus kompis bög Håkan också. Mmm jag var ju fiiiin på den och det syns inte att jag har storprillan mitt på tanden.

Sen det värsta som hände för en halvtimme sen tänker jag inte ens skriva här för nu är det nog med svordomar för idag.


Mother, i am lost without you.

Vad skulle ni säga om ni träffade en kille med denna tatuering på armen? Fly fältet? Precis vad jag gjorde.

I helgen var det såklart fest och min sista helg i Sverige på ett tag. I fredags var vi hos Malin och tog det relativt lugnt sen spårade det dock ur och när jag läste mina skickade meddelanden dagen efter blev jag nästan rädd för mig själv. Somnade hemma ensam och lika bra det.

Lördagen spenderades också hos Malin på förfest. Jag malin martina johanna och johanna h. En somnade bokstavligen PÅ toaletten och vägrade flytta på sig så vi andra fick kissa i badkaret. Tur vi inte var hos mig.

Två Marcus kom och gjorde mig och Malin sällskap medans Martina gick på pause och sen gick vi på G3. Jag hade jäkligt kul och ville inte riktigt gå hem så det blev en hejdundrande efterfest and the beast is now awake.

Igår var det en dag med ångest, skallebank och ett besök på Max med Malin.

Idag däremot har jag varit effektiv. Lunch med Martina, handlat dop present till mitt kusinbarn Ida, varit på apoteket samt köpt en skjorta till pappa. Ett par skor till mig själv hann jag också med.

Snart ska jag till brumpa och hälsa på Momma och Matilda innan dom åker till Finland. Ska sova hos Veronica och har jag tur så hinner jag även träffa Gunnel imorron.

mm jalla

Taxi taxi taxi

Visby, Smögen och Malmö. Jag vill också!!!

Om jag kunde skulle jag aldrig jobba. Bara glida runt på olika resor världen över och lyxprostituera mig om så skulle behövas.

Några samtal från kvällen.

K: Hur avbryter jag ett samtal?
Jag: Det går inte. Förut fanns det en tjänst som hette Påskynda samtal men inte längre.
K: Jo men det finns visst! Samtals bryts ju hela tiden.
Jag: Jaha ja kanske av sig själva då pga täckning?!
K: Nä men det finns ett speciellt nummer man kan ringa.
Jag: Nej det gör det inte.
K: Jo
Jag: Nej
K: Jo
Jag: Nej
K: Hejdå

Kille 25+ från urskogen i norrland.

Kan jag få numret till Kååååååtan i Kiruna?
Jag: Hmm jag har inget som heter så.....
K: (Pratar sakta som en riktig norrlänning) Nähe men då tar jag numret till Hotel Lapponia där finns det kåta polska brudar.

K: Hej kan jag få numret till Nattens Änglar?
Jag: Vilken stad?
K: Va?
Jag: Vart ligger det?
K: Jag hör inte.
Jag: (Tappar tålamodet) VART SKA DET LIGGA???????
K: Varför undrar du vart jag ska sova?

Såhär ser en natt ut på 118118 med både mer och mindre bisarra förfrågningar. Ett nattpass kvar innan jag är fri skiten.

Godnatt.


Fortsätter på samma bana

mmm igår gjorde jag av med 1500 spänn på stan. Var tvungen att införskaffa ett regnställ, nya skor och en kalender. Regnstället tipsade Linda om så det fyndade jag för 300kr. Inte så farligt och det regnar tydligen väldigt mycket på Hitra.

Skorna är ett par löpardojjor. Jag intalar mig själv att jag ska börja springa under mina månader i Norge. Det är säkert en löptur efter 12 timmars krabbslaktande jag kommer vara sugen på. Inte att lägga mig ner och dö av trötthet utan en löptur. Keep telling myself!

Det är tomt utan Matilda här hos mig. Jag vande mig nästan vid att hon låg och grymtade bredvid mig i sängen och jag vill träffa henne så mycket jag kan innan jag åker. Hon börjar bli så stor min lilla lillasyster.

Röfejset är igång igen. Vaknade 10.15 av att jag trodde att jag hade somnat på krogen och vaknade upp lite vimmelkantig. Han måste ha semester och tror att ingen annan är hemma på dagarna så då krämas det på. Längtar nästan tills att pappa ska bo här emellanåt när jag är borta för då kommer han få en och annan påknackning bonden där uppe.

Jaha och helgen då. Pratade precis med Hanna och då slog det mig att min två årsdag som singel är på lördag. Tåls att fira med hjärtevänner då det är min sista helg i Sverige på ett tag.

Min nya kalender har väldigt bra ordspråk för varje vecka. Denna vecka lyder "Jag vet vad jag flyr ifrån, men inte vad jag söker"

Otippat

Ja jävligt otippat att jag redan innan jag började jobba läste alla mina favoritbloggar så inatt har jag haft det riktigt tråkigt.

Att jobba natt har sina fördelar och nackdelar. Fördelen är att det oftast ringer mindre och man kan komma undan med att vara otrevlig för kunderna är så fulla och odrägliga. Nackdelen är att man MÅSTE sitta i stora salen där alla skriker så fort en kund ringer från krogen och skriker för att dom inte hör någonting. Det gör att vi andra telefonister (jag) som vistas i samma sal blir jävligt irriterad.

Pratade med en ytterst trevlig norrlänning som hade stukat foten och var på väg hem. Jag förstod honom och vi pratade lite smärta och han var så söt.."Men hallå där köp blåbär" Nästan så jag ville ge ut mitt nummer när han frågade men det gjorde jag inte bara min msn haha.

Håller på att vänta på ett utlandssamtal som jag kan avsluta lite fort så jag kan ringa upp Lauren. Det skiljer nio timmar så det är lite svårt att hitta en tid som passar oss båda.

Sovgott.

Man vet aldrig

Inom loppet av en månad har två av mina bästa tjejkompisar gått och blivit singlar. I mina ögon hade båda två starka förhållanden men det var helt enkelt inte meningen. Jag känner nu djup ångest över att lämna stan och dessa två för jag VET att denna sommar kommer bli någonting utöver det vanliga. Och att få vara ett helt tjejgäng med bara singeltjejer kan inte bli annat än succé.

Igår ringde jag Östersundsbostäder för då jävlar rann bägaren över. Jag mailade även i lördagsmorse när det hade varit tv-spels gap och skrik i ett dygn och jag skulle upp och jobba. Men dom kan inte göra nånting i efterhand. Jag måste ringa när han väl har fest så Securitas får rycka ut och skriva en rapport. Jag tycker att det känns onödigt. Det måste ju finnas där på papper nånstans att jag har klagat förut. Har du sagt till honom själv frågade killen  på Östersundsbostäder. Hmm räknas att banka i taket så hårt med dammsugaren att taket är helt svart?!

Men idag då skickade jag ett sms. Jag och matilda satt i soffan och vibrerade ikapp med varandra och då kunde jag inte längre hålla mig. Om Östersundsbostäder inte ens kan ringa upp honom och säga att han bör dämpa sig så måste jag ju göra nånting själv trots att jag tycker att det är deras jobb. Jag skrev "Grannen här, har du tänkt på att det finns flera som bor i det här huset som inte delar samma vidriga musiksmak som dig?!"

Jag kände mig väldigt nöjd och det blev tyst direkt där uppe. Så kom ett sms tillbaka"Ok då ja ska tänka på det ja får be om ursäkt" Språkpolisen (elin) vad säger vi om den meningen? Jag blev iallafall förvånad och paff att han bad om ursäkt så jag tänker inte skriva någonting mer taskigt om honom, i det här blogginlägget.

Idag har jag och Matilda tvättat. Vi sov bort halva tvättiden så jag hann inte med allt som ska tvättas inför Norge. Ett besök på Traktören och det vi alltid gör, nämligen panta burkar och köpa tuggummikulor med olika smak och kulör. På vägen hem jämförde vi våra tungor och min var grönast. Jag kommer aldrig bli vuxen.

Nu är vi proppmätta efter en middag med kroketter och kyckling. Nu blir det efterrätt- BULLAR.

Mitt andra hem

Lördagen blev såklart lyckad. Jobbade till sex och sen blev det stressigt. Träffade Hanna utanför jobbet och blev stående en lång stund. Linda vinkade in mig på shell när jag gick förbi och jag köpte lingonsnus. Helt okej faktiskt. Gick hem och hann inte mer än äta en felix middag innan Veronica och Susanne kom.

Johanna kom också och festen satte igång. Susanne blev så rastlös/redlös när vi aldrig tog iväg oss på krogen så hon somnade på min säng med full mundering.

Jag ville inte sumpa min outfit så ett par klackisar var givet trots schtuken men det ångrade jag ganska snabbt.  

Det var inte någon höjdarkväll på G3 så vi gick tidigare och tog en macka på Subway och sen traskade jag och Johanna hem till mig.




Några bilder från Veronicas aka Turklover födelsedagsfest.



(min present) Nougat nuss creme likör.









Dagen har spenderats med Veronica. En pizza på Valentino och en promenad till Lugnvik.

egobust

Jag och Johanna spenderade gårdagen på stan och åt sedan sushi på Samurai. Jag gillar det mer och mer och det växer inte lika mycket i munnen längre. Har inte ätit sushi sedan Israel så jag var ännu en gång nybörjare med pinnarna.

Vi hann med en hel del uppdatering och så satt vi helt plötsligt hemma i min soffa och åt ostmackor på kvällskvisten. Ett ämne som diskuterades frisk var engångsligg. Alla har väl nångång varit full och kåt och gjort något man dagen efter ångrar. Jag har gjort det många gånger och jag har lärt mig vissa saker - att ligga bara för att ligga ger mig inget..längre.

Igår fick jag chansen igen, men sa nej. Helt enkelt för att jag inte hade lust att känna mig billig. Jag vill känna nånting men skippar gärna sammanflätade fingrar och älskog med ögonkontakt för det är bara böligt.

Jag Veronica och Johanna ska iallafall ha en superhärlig lördagkväll. Malin, skaru me?

give me a sign.

Dängor

Musik är viktigt och alla har vi olika smak. Jag har alltid gillat pop musik, eurodisco och lite house. För mycket techno gillar jag dock inte. Det får mig att känna att jag har druckit för många koppar kaffe och jag blir stressad.

På våran Smögen roadtrip var det bara gräddan som spelades och vi behövde inte kivas om vems skivor som skulle spelas. På förfesten med norskarna och säffle mupparna drar vi igång lite party music och norskarna diggar med oss medan säffleborna buar ut oss och kallar vår musik för "Negertramp".

Negertramp är tydligen all musik som har ett beat (enligt dom) Ehh vi fattade ingenting så dom går och hämtar en skiva och Shania Twain strömmar ur högtalarna. Juup hon är ju bra! Så vi tog vårt pick o pack och satte oss i bilen och krämade "vår" musik.

Schmögenbilder som inte hamnade på fejjan





Imorron ska jag träffa Johanna innan hon åker tillbaka till Karlskrona.

p.s dont worry, mannen på bilden är lindas fd svärfar d.s

pyss

Gröna fingrar

Idag fick jag en infall att jag skulle köpa blomjord och plantera om två minikaktusar jag har som föreställer två hjärtan. Jag har ju fortfarande ont i foten och kan inte gå helt felfritt. Jag hämtar min påse jord och så hör jag en liten tjej fråga sin mamma "Mamma har den där tjejen (pekar på mig) ett låtsasben?" Jag tittar bort och mamman svarar lite arg "peka inte på folk, och ja det kanske hon har"

Jag tog inte illa vid mig för jag vet ju att jag ser knäpp ut när jag går och sen tycker jag inte det är "fel" att barn pekar. Varför skulle det vara det? Det är ju föräldrarna som verkar skämmas. Barn ska vara frågvisa och nyfikna tycker jag. Meningen med livet är ju att man ska lära sig saker. Matilda frågar mig ofta vad ditten och datten betyder och jag vet inte alltid men jag tycker det är kul att hon är intresserad.

Att vara eller icke vara

Alla tycker väl om att läsa om kändisars kärleksliv. Du kanske inte vill erkänna det men du gillar det i hemlighet. Många läser skvaller hos frissan, men det tror inte jag på. Det slinker nog ner en och annan Se och Hör i korgen emellanåt.

Jag lånade en BILD av Martina inför nattens jobb och skumläste bara. Det är trotsallt bilderna som är intressanta tycker jag. Det som är komiskt är alla dessa hollywood par som byter partners med varandra hela tiden! Alla är bukis med varandra flera gånger om kors och tvärs till höger och vänster. Dom ligger ju inte bara med varandra utan varför inte dra på en förlovning efter ett halvår när man ändå håller på.

Så är det ju i det vanliga Svensson livet också såklart men man kan ju välja att blunda inför det faktum att man kanske är bukis med en kompis.

Jag ser det som så att man ska använda kondom för då har det liksom inte hänt. Man har ju inte "nuddat" på riktigt.

Nu är jag riktigt trött.


Varning

Jag är SUR och riktigt irriterad. Folk är helt jävla dum i huvudet och vill aldrig gå och lägga sig. För mig är det helt ofattbart hur man inte kan veta vilket bostadsbolag man bor med. Vilken vårdcentral man tillhör eller varför man i nödsituation ringer 118118 istället för 112. Borde inte 112 vara det första som dyker upp i huvudet då?

Väckningen är ett annat hatobjekt. Självklart ser ju vi numren folk ringer in på! Givetvis. Men det ska ändå upprepas en gång. Nyss ringde en kund och bokade en väckning. " Jag ringer från (slowmotion)  08-5800853, alltså nolla åtta femma åtta nolla nolla femma trea. Är det du med? 0 8-5 8 0 0 8 5 3 alltså nolla åtta, JA men snälla det är uppfattat för fem minuter sedan! Jag vill bli väckt 07.00, noll sju noll noll, alltså nolla sjua nolla nolla. Ja men jag sitter ju här för hand och antecknar med papper och penna dumjävel.

Ett annat irritationsobjekt är en ful kille som jobbar på mitt jobb. Tänk er typ P-Rolle med brillor och stripigt hår och en  lamhet alá Putte Fnask Isaksson. Man kanske inte borde irritera sig på andra människors utseende när man är 24 år men jag är inte som alla andra och skiter fullständigt i om så är fallet.

Ja jag vet inte ja...

Invalido

Jag sov 10 timmar i sträck natten mot tisdag. Så hårt att jag vaknade med huvudvärk. Smögen bjöd inte på så mycket sömn och det har kommit till min kännedom att jag snarkar! Det har jag aldrig gjort förut men nu drar jag stockar som aldrig förr. Vid frukosten på Bergli (Pomperipossahuset i Malung) frågade Emelie Pomperipossa om dom hade kunnat sova eftersom jag snarkade så högt. Men vadå så högt låter det väl inte?! sa jag i protest men blev nerbuad.

Det är äckligt att snarka och jag blir dödsirriterad på folk som gör det. Alla husvagnssemsemestrar med två föräldrar som håller på att kvävas och lillebror som nästintill snarkar i vaket tillstånd för mig att rysa till.

Skulle sova en stund innan nattens jobb men röfejset var på G. Tänk om han ändå kunde skippa dödsmetallen och istället lira lite skön musik. Typ såndär blåsgrej med massa rör som får en att tänka på indianer och regnskog. Det borde vara sövande.

När vi var på Smögen stukade jag ju som sagt foten och skulle ringa sjukvårdsupplysningen. Messade Martina och fick numret. 14 minuters kö så jag knappar in personnumret för att få snabbare hjälp. Mina eniro kollegor kommer döma ut mig tills den dagen jag dör för det här är precis sånt som vi hatar när det gäller vårat jobb. 

En kvinna svarar och jag presenterar mig och informerar om foten. Vi pratar en stund och jag behöver inte ringa vårdcentralen för att få kryckor tack och lov. Så frågar hon, vart är du nånstans? Och då sitter jag på en klippa i skärgården och det enda stället jag kom på att jag sett på vägen dit var Makrillens vandrarhem. Så det är vad jag säger, ja jag är typ vid Makrillens vandrarhem. Jag såg framför mig hur hon skulle komma personligen med en ambulans och linda min stackars mörbultade fot. Ja alltså här står det Östersund (pga mitt personnummer) men du har ringt till Uddevalla. Ehh just det ja, jag är på Smögen. Varsågod annica, elin ,martina och hanna..HÅNA MIG!

Foten är iallafall ganska bra nu. Det känns att det är på väg att släppa för det sticker liksom i den men jag vågar inte gå på den för mycket.

Fick världens roligaste sms av Veronica ikväll. Hon är kattvakt åt Sture Stenhård som är en helt till synes söt kattunge men är en riktig terrorist. Han väcker henne genom att ta sig in undet täcket och börjar snutta på hennes hals och rumpa, vräker ner blomkrukor och jagar henne runt lägenheten. Jag måste träffa honom!

1,5 timme kvar nu. Natti

Schmöögen..vad hände?

Ja vi påbörjade den 10 timmar långa bilfärd i onsdagskväll. Jag packade hela min stora resväska där jag knappt använde hälften men det är ju ändå som det ska vara. Vi åkte ner till Malung där Linda hade bokat en natt på ett vandrarhem som låg utanför i Hole.

Efter många om och men hittade vi iallafall dit men vi ville inte gå in. Det kändes som ett skämt! Huset såg helt obebott ut med skabbig utsida med en liten skylt på sidan där det stod RUM i taskig röd avdunstad färg. Jaha men sova måste man ju så vi tog mod till oss och ringde på. Öppna gjorde Pomperipossa himself. En man som sett bättre dagar med den största näsutväxt jag någonsin sett. Han var jättetrevlig och visade oss till rummet och vi däckade ganska fort. Frukosten stod på bordet prick halv åtta och sedan åkte vi vidare mot Smögen.

Vi kom fram runt lunch och irrade omkring bland kullarna efter skolgatans vandrarhem. Väl framme bytte vi om och gick ner på klipporna. Så himla vackert! Sverige är så fint och jag som inte varit så mycket på västkusten var i extas. Efter lite bränna gick vi hem och gjorde oss iordning. Det som hände sedan är så typiskt så det är skrattretande. Vi tänkte att ja men det är ju torsdag och det är ju i helgen folket kommer så vi tar det lite lugnt ikväll, jo HEJ.

Linda var nervös för hennes ex jobbade i baren dit vi skulle så hon började tidigt med ett glas rött. Jag var som vanligt inte sen att hänga på och Emelie protesterade då inte heller. Efter en bag-in-box, diverse lekar och skandalavslöjanden dånade vi ner mot hamnen. Jag bokstavligen dånade ner för jag stukade foten, rejält! Mina fina klackisar på kullersten var ingen bra idé och sen var ju promillehalten kanske en aning för hög också.

Väl inne så tar Linda hand om min fot som såg vi det laget ut som en ballong. Is och högläge på krogen, varför inte liksom? Brattsen kollade med avsmak på oss för så gör man väl inte i deras kretsar.

Jag gick/hoppade/haltade hem själv. Och alla som känner mig vet ju att jag har noll lokalsinne. Ingen aning om ens vilket håll jag kom ifrån började jag ta mig hemåt. Jag gick såklart vilse och hade ingen mobil på mig. Som tur är Smögen inte stort så jag hittade iaf hem till slut. Skön kväll.

Fredagen var lugn för vi var alla bakis, även jag trots TVÅ resorb. Findrack lite med Lindas fd svärföräldrar från Göteborg som var hur trevliga som helst.

Lördagen tog vi färjan ut till Hållö. Emelies ex kom också från Stockholm så vi åkte dit allihopa. Så fint därute i skärgården men min jävla bultande fot gjorde så att jag knappt kunde gå på klipporna. Men jag har iallafall badat.

Kvällen började med förfest på vandrarhemmet. Tre dödsheta norskar och fyra muppar från Säffle. Hur kul som helst. Det började regna så vi stuvade in oss på ett av rummen med soffor och satt där bra länge innan vi gick ner till hamnen.

Det blev faktiskt en helg utan skandaler från min sida och trots fetaste foten på ön orkade jag inte ens med ett sympatiragg. En klapp på kinden sen fick det vara bra.  En riktig tjejhelg helt enkelt och det bådar gott inför Norge.

Bilder kommer senare, är på jöbbet just nu.

Steka lite



Efter lite spontanitet från min sida så hänger jag med Linda och Emelie till Smögen i fyra dagar. Första stoppet blir Malung för en natt och sen vidare till Stekar rivieran.

Må råkes.

Världens längsta ägglossning

Jag är en slarvig kvinna och då menar jag verkligen slarvig! Jag har ätit p-piller så länge att jag glömt bort hur det är att hålla reda på när mensen skall komma och inte.

För ca en vecka tyckte jag att jag hade gått och varit godissugen och lipig ganska länge och tänkte då, när hade jag egentligen mens senast? Fick ta hjälp av en vän och tillsammans kom vi på att det var ca två månader sedan då jag hade ett hemsläp då det inte blev något rajtantajtan, han hade ändå flickvän så det var lika bra!

Mensen kom i söndags och nu är jag inte godissugen längre. Har levt på fyra ostmackor och två paket nudlar sedan i söndags och är inte ens hungrig nu. Fast nu blev jag det bara av att tänka på det.

Note to myself: Inför almanacks-systemet.


RSS 2.0